Instantànies de l'acte de diumenge. C. G.

La posada simbòlica de la primera pedra del que serà el futur Espai Albert Musons, va tenir aquest diumenge una celebració a l’alçada del caràcter que prendrà l’equipament un cop construït. El grup de jazz Brams, els castellers i altres entitats culturals donaven la benvinguda a aquest espai, que es convertirà en la seu permanent de la Fundació Festa Major de Gràcia i dels castellers de la Vila de Gràcia. Tot plegat, per homenatjar al periodista, historiador i exconseller de cultura del districte, Albert Musons, un dels màxims defensors de l’antiga Vila de Gràcia i especialment lligat a la activitat castellera del districte. Durant l’acte, va estar present el regidor del districte, Guillem Espriu i els representats de les dues entitats que, a partir de l’abril del 2012 tindran seu conjunta al nou edifici que s’alçarà al carrer Alzina. Els castellers tindran la sala més alta de l’espai per poder assajar; la Fundació disposarà d’un magatzem, i una sala de reunions i exposicions.

ALS CASTELLERS

“D’una torre tan alta com els déus, una torre que, en els cors, hi brodi el nom de Gràcia, i el besi, i l’estimi, i el somiï dolçament”. Així s’acaba un dels poemes que l’Albert Musons va dedicar als castellers de Gràcia evidenciant l’estreta relació amb el grup casteller, que en moltes ocasions també va lloar la tasca de Musons al districte.

L’últim gest dels castellers de la Vila ha estat soterrar (junt amb la primera pedra) una còpia dels estatuts de l’entitat, un mocador i un exemplar del butlletí intern amb el poema que Musons va dedicar als castellers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram