La roda de premsa on es va fer públic el cas. Foto: Sindicat Habitatge Vallcarca

El Sindicat de Llogaters va aconseguir fa pocs dies una victòria històrica al barri de Vallcarca. L’entitat, després d’una llarga batalla, va sortir victoriosa, juntament amb un veí del barri, d’un conflicte per un cas d’un augment abusiu d’un lloguer. El cas tenia com a protagonistes Jaume Gorriz, el veí afectat, i la immobiliària que havia comprat l’edifici on viu, situat al número 38 del carrer Barón de la Vallo.

Així doncs, el passat 31 de maig el Sindicat de Llogaters va anunciar la “victòria històrica” que representa el cas de Jaume Gorriz, ja que “és el primer llogater de Barcelona”, d’ençà que el Sindicat es va crear fa dos anys, que “aconsegueix una rebaixa del preu del lloguer en una renovació de contracte”.

Gorriz ha explicat que quan encara li quedava un any de contracte, la propietària de l’immoble li va vendre a la immobiliària Sun-Peak, SL. En aquell moment, la primavera de l’any passat, va començar “un infern”, segons relata aquest veí. “Primer van ser una sèrie d’obres inacabables als pisos adjacents, que van acabar expulsant als meus veïns per la impossibilitat de viure en aquelles condicions d’estrès continu provocat per les màquines”, explica. Posteriorment, afegeix Gorriz, van arribar “les intromissions en la intimitat del meu habitatge amb l’objectiu d’ensenyar-lo a possibles compradors”. La situació va anar empitjorant i, segons el relat d’aquest veí, l’assetjament va augmentar amb “talls de la línia telefònica, de l’aigua i de l’electricitat i amb intimidacions per telèfon i en persona”.

SET ANYS DE CONTRACTE
Veient la situació, Gorriz va demanar ajuda al Sindicat de Llogaters que finalment ha aconseguit que la immobiliària hagi acceptat hagi firmat un nou contracte de lloguer de set anys a un preu inferior a l’anterior. Gorriz passarà a pagar, a partir de l’1 de juliol, 675 euros, quan actualment en paga 705.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram