No hi haurà pisos a la finca de la Quirón

Finalment els veïns de Gràcia, Penitents – Teixonera, Vallcarca i el passatge d’Isabel han rebut el recolzament del Tribunal Suprem. La seva demanda era clara: que els terrenys de l’antiga clínica Quirón a l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat es destinessin a equipaments municipals.

ANTECEDENTS

L’any 2007 el Tribunal Superior de Justícia ja va donar la raó als veïns del districte. Ara ha estat el Suprem qui, tenint en compte el nul interés general per la requalificació, refusa els recursos presentats pel grup Quirón, l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya contra la sentència favorable als veïns. Queda tancada, judicialment, la batalla pel futur dels terrenys de l’antiga Quirón.

QUÈ S’HI FARÀ?

Amb aquesta sentència del Suprem ja no és viable la requalificació de l’espai de la Quirón de Gràcia. El solar torna a ser d’equipaments de titularitat privada i per tant, no s’hi podran construir pisos a no ser que des de l’Ajuntament s’impulsi un nou pla. En aquest sentit, els esmentats terrenys s’han de destinar a equipaments municipals tals com serveis pels veïns de Gràcia, des s’una biblioteca a un centre mèdic, passant per un local social o una zona verda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram