Infografia. Albert Baldó

L’any 2009, el 4,7% dels delictes comesos van tenirlloc a la zona. L’Eixample és on més se’n cometeren.

Gràcia és el segon Districte més segur de Barcelona. Concretament, l’any 2009, només el 4,7% dels delictes comesos a la ciutat van tenir lloc a aquest territori. Aquesta xifra, a més, suposa una disminució d’un 2,5% respecte al 2008, quan el percentatge se situava en un 6,2%. Els Districtes més perillosos són l’Eixample i Ciutat Vella, on la delinqüència ha anat augmentant any rere any.

Aquestes dades es desprenen de l’Enquesta de Victimització de l’Ajuntament de Barcelona sobre l’any 2009 i que es basa en l’entrevista a 4.000 persones, 400 de cada Districte.

Una altra de les dades valorades per l’Ajuntament ha estat la percepció dels habitants sobre el nivell de seguretat al seu Districte. A Sants i a Sarrià és on els barcelonins se senten més segurs tot i que la percepció dels que viuen a Gràcia no dista massa de la dels de la resta de la ciutat.

ÍNDEX DE VICTIMITZACIÓ

L’índex de victimització a Barcelona se situa en el 25,6%, és a dir, que un de cada quatre habitants de la ciutat van ser víctimes de com a mínim un delicte durant el 2009. Aquesta xifra suposa un augment vers el 2008, quan el percentatge se situava en el 20,1%.

Quant al tipus de delictes, els més habituals són els que atempten contra la seguretat de les persones, sobretot els robatoris sense violència, que són els més comuns.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram