Una imatge de la façana del Mercat de Les Corts. Foto: Ajuntament

L’any 1961 a l’espai que avui ocupa el mercat hi havia una zona d’horts. Amb la voluntat d’abastir d’aliments frescos els veïns, en un moment de gran expansió del barri es va decidir construir en aquell punt estratègic el mercat, amb la típica estructura de l’època, una teulada formada per arcs. Ben aviat es va convertir en un punt de trobada del comerç de proximitat.

Posteriorment, l’edifici s’ha remodelat fins a dues vegades, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions. La primera va ser l’any 1993, arran de l’augment de clients. La segona, prou més profunda, es va portar a terme el 2008, impulsada per l’Institut Municipal de Mercats i en el marc d’un gran projecte per actualitzar els mercats de Barcelona i adaptar-los als nous temps.

La iniciativa va apostar per una transformació radical de la façana, que s’obre a la travessera de les Corts, amb una entrada a peu pla i una rampa que trenca les barreres arquitectòniques i facilita l’accessibilitat a tothom. Les parades també es van renovar. En els últims anys, a l’oferta clàssica s’hi han afegit noves propostes, com ara parades de productes biològics i per a gurmets.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram