Un moment de la protesta de diumenge. Foto: Twitter (@BcnMujeres)

Diverses dones sense sostre que han denunciat abusos sexuals i físics patits a la Casa Cádiz s’han organitzat per recuperar el projecte. Sota el nom de Mujeres Casa Cádiz, aquest grup ha donat un ultimàtum als actuals integrants del local ocupat a tocar de la Sagrada Família. “Exigim que convoquin una assemblea oberta als moviments socials i a les dones agredides per expulsar els agressors”, han dit. Han marcat una data límit per fer-ho: el pròxim 27 de setembre.

Segons detallen les impulsores de Mujeres Casa Cádiz, són quatre les dones que haurien patit algun tipus d’abús o agressió per part de dos dels membres del projecte, que haurien comptat amb l’encobriment d’un tercer. Així ho van explicar en un comunicat fet públic diumenge passat, quan també van organitzar una concentració i una roda de premsa a les portes del local.

Amb tot, demanen fer fora els tres acusats, reincorporar les dones expulsades que vulguin tornar, crear un protocol contra agressions i, en definitiva, recuperar el projecte que ajudava persones sense llar o refugiades a millorar la seva situació.