El nou carril bici funciona des de finals d’any. Foto: Ajuntament

Ja fa tres setmanes que es pot creuar tot el districte de l’Eixample en bicicleta gràcies al nou carril bici del carrer Aragó. Des de l’Ajuntament en fan un balanç positiu i asseguren que “no s’estan rebent queixes per part dels usuaris, tret d’algun comentari puntual en relació a l’amplada del tram entre l’avinguda de Roma i el carrer Tarragona, on les dimensions del carrer no permeten habilitar una major amplada del carril”.

A les xarxes socials es poden llegir bones valoracions per part d’alguns usuaris, tot i que també hi ha crítiques per la presència de vehicles de càrrega i descàrrega, un mal que afecta tots els carrils bici de la ciutat. D’altra banda, hi ha veus més crítiques, com la de l’entitat Amics de la Bici. El seu portaveu, Albert Garcia, considera que el nou carril bici s’ha fet ara “per motius polítics” i denuncia que “li falta planificació, no és segur i no té bones connexions”. Per a ell, doncs, l’afirmació que ja es pot creuar el districte no és ben bé certa i és molt més exigent: “L’Eixample necessitaria un carril bici a cada carrer”, sentencia.

Per contra, des de l’Ajuntament insisteixen que tots els trams del carril “compleixen amb les dimensions que preveu el Manual de Disseny de Carrils Bici”. “El nou carril s’ha fet amb l’objectiu d’esdevenir un eix principal per als desplaçaments ciclistes a la ciutat, i permet connectar amb els carrils bici ja existents a les vies transversals, consolidant així la connectivitat de la xarxa ciclista”, afirmen des del consistori.

El carril d’Aragó ha permès sumar gairebé cinc quilòmetres a la xarxa de carrils bici de la ciutat. És unidireccional en sentit Llobregat, està situat al costat esquerre del carrer i la seva creació ha suposat la supressió d’un carril de trànsit.

Ja es pot creuar l’Eixample en bici pel carrer Aragó