Ara fa 130 anys que la Sagrada Família està en construcció, i encara li falta bastant per arribar a estar completa. Un fet que tot i semblar gairebé impossible, no ho és pel programa 60 Minutes de la cadena CBS dels Estats Units que van recrear el model de com es veuria completa l’obra d’Antoni Gaudí, utilitzant programes especialitzats en temàtiques d’aeronàutica.

Gaudí va crear en guix els models finals de com havia de ser el disseny, perquè arquitectes seguissin la seva visió després de la seva mort l’any 1926. No obstant això, aquestes maquetes van ser destruïdes durant la Guerra Civil espanyola, la qual cosa en part explica la lentitud en la construcció. El treball a l’edifici va continuar igual, però després d’acabar la segona façana, ja que no estava clar com havia de seguir la resta de l’edifici.

Intentar recrear el que estava pensant Gaudí quan va dissenyar la Sagrada Família es va començar a fer sobre la base del que va quedar dels models de guix.

Amb aquest interrogant sobre la taula l’arquitecte neozelandès Mark Burry i altres experts van intentar aplicar enginyeria inversa per descobrir com continuar.

Els arquitectes van utilitzar els softwares amb els que s’acostumen a dissenyar aeronaus i automòbils per aconseguir entendre com modelar les complexes formes i superfícies que demandaven els planells de l’arquitecte barceloní.