Martí, Trias i Forn, en un moment de la presentació de les mesures. Foto: Trias per Barcelona

Xavier Trias, acompanyat de Joaquim Forn i Jordi Martí Galbis, va presentar ahir a l’Eixample les seves propostes en matèria de seguretat a la ciutat de Barcelona. El candidat va destacar la necessitat de treballar des de la prevenció “amb més presència de cossos de seguretat als carrers”. “Hem d’augmentar les dotacions de Guàrdia Urbana i fer que Barcelona torni a ser una ciutat segura per a tothom fent complir les ordenances existents”, va remarcar Trias. L’alcaldable va elogiar també el paper i la trajectòria dels seus companys de llista, Martí i Forn: “Dues persones que han contribuït a fer de la nostra ciutat un espai més segur”.

Trias va responsabilitzar els socialistes –al capdavant d’aquesta àrea en el govern municipal– de la percepció més gran d’inseguretat entre els barcelonins els darrers anys, però també va acusar l’alcaldessa Ada Colau de desentendre’s d’aquest problema i no exercir com a “màxima autoritat en seguretat”.

El candidat va insistir en el fet que “l’alcalde de Barcelona és el màxim responsable de seguretat i ho ha de liderar” i va revelar quin és el seu pla: “Quan sigui alcalde posaré Jordi Martí Galbis al capdavant de la gestió de la seguretat perquè ell en sap molt i ho farà funcionar.

Pel que fa a les mesures concretes, Martí va insistir en el fet que cal “incrementar fins a 500 els agents dels Mossos d’Esquadra a Barcelona” i “completar les unitats nocturnes”. A més, va denunciar que “encara hi ha alguns districtes que no compten amb aquestes unitats nocturnes”. “Necessitem el màxim d’agents uniformats al carrer”, va sentenciar.

Trias també va anunciar que lluitarà contra els clubs cannàbics, els narcopisos i les ocupacions “delinqüencials”. I va demanar que la Guàrdia Urbana també tingui pistoles Taser per “evitar mals majors”.