Xavier Trias, durant una roda de premsa. Foto: Blanca Blay / ACN

Per a Xavier Trias, candidat de Junts a l’alcaldia, les superilles són “carrers de vianants” que “enfronten a la gent”. “El carrer Consell de Cent serà una meravella, però els del carrer València estaran emprenyadíssims”, va dir afirmar ahir Trias en una entrevista a Rac1.  El candidat va titllar de “ximpleria” el model actual per lluitar contra el canvi climàtic i va reivindicar mesures més efectives: “El que s’ha de fer és cobrir la ronda de Dalt” i “electrificar la ciutat”. Trias també va defensar amb molt èmfasi  la Copa Amèrica de vela a Barcelona i va assegurar que la gran diferència amb Colau és que ell vol crear activitat econòmica.

L’alcaldable es manté disposat a pactar amb socialistes i amb republicans, tot i que té molta confiança en les eleccions vinents: “Espero guanyar, n’estic convençut. Si guanyo, en el meu govern no hi haurà Colau i no tindré problemes per entendre’m amb ERC i el PSC”. També obre la porta a pactes postelectorals amb formacions com el PDeCAT o Demòcrates, amb la intenció d’aconseguir un “eix transversal”.

Operació Catalunya

Durant l’entrevista, Trias va parlar de l’Operació Catalunya arran dels últims descobriments: “L’Operació Catalunya em va fer perdre les eleccions. Va destruir Convergència”. L’alcaldable de Junts va reconèixer que el seu partit “va fer coses mal fetes” i que “el president Pujol es va espantar i va fer una declaració equivocada”, però va denunciar que Colau aprofités aquesta qüestió per dir “coses que no tenien sentit”.