El setmanari Línia Eixample està impulsant un projecte a mitjà termini que preveu inaugurar un espai polivalent de 350 metres quadrats. A peu de carrer i ubicat en un dels barris de l’Eixample encara per determinar, el local permetrà oferir gratuïtament als lectors, veïns i entitats unes sales dedicades a diverses activitats culturals i educatives. L’Espai Línia compartirà la seu amb la redacció del setmanari Línia Eixample i de tota la xarxa de periòdics i publicacions que edita el Grup Comunicació 21.

Davant la crisi estructural que pateixen els mitjans de comunicació, Línia Eixample farà una aposta singular i creativa per donar serveis concrets i útils a les comunitats més properes, més enllà del suport paper o dels webs i les xarxes socials.

Així doncs, l’Espai Línia posarà a disposició d’associacions de veïns, de botiguers i d’entitats culturals i esportives una sala de conferències perfectament equipada amb un aforament màxim de 25 persones. La sala, dotada amb un plasma de TV i vídeo i amb sistema d’àudio i micro professionals, estarà dissenyada per fer presentacions de llibres, d’actes lúdics o reivindicatius, reunions de col·lectius, xerrades i qualsevol mena d’activitat, inclòs el visionament de documents audiovisuals.

VISITES D’ESCOLES
Aquesta sala permetrà rebre la visita d’escolars dels centres educatius de l’Eixample per fer visionats de temàtiques relacionades amb el món de la informació de proximitat: Entrem en una rotativa o Com es fa un diari? seran dos dels primers vídeos de 15 minuts que periòdicament s’oferiran als infants i joves. Es preveu que durant el primer any de vida passin per l’Espai Línia 1.100 escolars de centres educatius de l’Eixample.

L’Espai Línia també disposarà d’una sala expositiva permanent d’uns 100 metres quadrats amb mostres rotatives d’artistes plàstics dels barris de l’Eixample, tant de pintura com d’escultura o artesania, combinats amb exposicions de fotografia. En ser un espai totalment polivalent, hi haurà una petita biblioteca temàtica dedicada exclusivament a la consulta de llibres de segona mà relacionats amb els barris del districte. En paral·lel, també es podrà consultar una secció de publicacions sobres les indústries de la comunicació de l’espai català.

Finalment, s’inaugurarà un mini plató de TV professional per fer connexions amb altres mitjans audiovisuals o digitals i disposar d’un espai insonoritzat per enregistrar i fer entrevistes.

El futur Espai Línia treballarà activament l’aparadorisme als finestrals del local. Es preveu la instal·lació de dues TV de plasma amb connexions permanents amb les notícies de l’Eixample i d’altres publicacions del grup. L’aparador també penjarà les portades impreses de Línia Eixample i dedicarà espai a promocionar, de forma rotativa, les diverses activitats per tal de nodrir de suficient públic totes les sales a disposició de les comunitats més properes: lectors, veïns i entitats dels barris. Els actes programats i visites d’escoles es publicaran al setmanari Línia Eixample per tal de donar-hi visibilitat i promoció i fer-ne seguiment informatiu.

L’Espai Línia estarà obert al públic de dilluns a divendres de 10h a 14h i de 17h a 20h, i els dissabtes de 10h a 14h. Tots els serveis seran gratuïts i l’entrada lliure. S’ha obert un compte de correu electrònic per rebre peticions i suggeriments per tal que l’Espai Línia sigui el més útil possible: [email protected].