Els paradistes del Mercat de Sant Antoni mostren la seva solidaritat aquests dies. Foto: Arxiu

El coronavirus ha tingut un gran impacte en la vida quotidiana de tota la ciutadania, però no afecta tothom de la mateixa manera. Hi ha col·lectius que són especialment vulnerables davant d’aquest virus, com la gent gran o les persones amb malalties prèvies, i que s’han de protegir especialment de possibles contagis. Per a aquestes persones, que formen part de l’anomenada població de risc, sortir a comprar el pa en plena pandèmia pot suposar un perill per a la seva salut.

Davant d’aquesta situació, veïns i veïnes de Sant Antoni s’han organitzat per crear una xarxa de suport que doni un cop de mà als més afectats pel Covid-19 al barri. Des del compte de Twitter @SantAntoniCovid, proposen que cadascú detecti si al seu edifici o entorn hi ha algú en situació de vulnerabilitat, per tal d’oferir-li ajuda a l’hora de comprar aliments, medicaments i altres productes de primera necessitat. Els integrants d’aquesta xarxa, que es coordinen a través d’un grup de Telegram, posen l’accent en les mesures de seguretat recomanades pels experts, com ara mantenir un metre de distància amb la persona que ajuden, rentar-se les mans i desinfectar claus i telèfons mòbils.

El Mercat de Sant Antoni ofereix servei a domicili gratuït per a majors de 65 anys

Aquesta iniciativa no ha deixat de guanyar adeptes des que es va crear el 14 de març i, a banda, se li han sumat altres propostes molt útils en aquests dies. Una d’elles és la del Mercat de Sant Antoni, que ha decidit oferir servei a domicili gratuït per als majors de 65 anys.

L’EIXAMPLE S’ORGANITZA
Però no només Sant Antoni ha demostrat que, en els moments complicats, la solidaritat és la millor resposta, sinó que aquesta ha estat la tendència que s’ha seguit al conjunt del districte.

A l’Esquerra de l’Eixample, per exemple, també ha sorgit una xarxa de suport mutu que, a més de garantir l’abastiment dels col·lectius de risc, ofereix un servei de cura d’infants per als pares i mares que encara es veuen obligats a treballar de forma presencial. Per difondre i organitzar la seva tasca, els impulsors d’aquesta iniciativa han creat el compte de Twitter @EEnscuidem i han posat en marxa dos grups de WhatsApp, un destinat a les persones que necessitin demanar suport i un altre per a les que vulguin i puguin oferir-lo. En aquest sentit, els joves estan jugant un paper imprescindible als barris.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram