immobiliària

Una dona es mira els preus d’una immobiliària. Foto: Laura Rodríguez/ACN

L’Ateneu El Poblet acollirà aquest dimecres a les set del vespre una xerrada sobre el dret a l’habitatge. La conferència anirà a càrrec de Jaume Artigues, membre de la comissió d’habitatge de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample. Concretament, se centrarà en la llei estatal del dret a l’habitatge, una norma que el Congrés va aprovar la primavera passada però que, arran de la convocatòria electoral anticipada del juliol, encara no s’ha pogut desplegar del tot.

La xerrada ha estat impulsada per l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, amb el suport de la FAVB, l’Ateneu El Poblet i el Districte de l’Eixample. Des de l’AV de la Sagrada Família, María José Valdemoro assegura que “el problema de l’habitatge afecta molta gent al barri”. En aquest sentit, Valdemoro assenyala que molta gent gran està sent expulsada del barri “de manera silenciosa” i que la major part dels joves que hi han crescut també es veuen obligats a marxar a altres zones de la ciutat.

Reactivar la xarxa

Tenint en compte això, l’objectiu d’aquesta activitat programada per l’AV no es limita només a la difusió d’informació perquè els veïns coneguin els seus drets, sinó que també pretén reactivar la Xarxa d’Habitatge de la Sagrada Família. Es tracta d’una entitat impulsada per un grup de veïns a principis d’aquest any i que es va quedar en un estat embrionari. Ara la volen posar en marxa de nou perquè “cal fer pinya per afrontar el problema”, afirma Valdemoro.