protesta contra els desnonaments

Una protesta contra els desnonaments, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Lloguers abusius, veïns expulsats de casa seva, joves que ni es poden plantejar independitzar-se al barri i propietaris que es lucren amb tot plegat. Aquesta és la preocupant situació que han detectat diversos veïns de la Sagrada Família, que ara han decidit unir-se per fer front conjuntament als problemes d’habitatge que pateix el barri. Una d’aquestes veïnes és Natalia Rosetti, promotora de la trobada de la Xarxa d’Habitatge Sagrada Família que va tenir lloc dimecres de la setmana passada a l’Ateneu El Poblet.

Rosetti assegura que la idea de fer aquesta activitat va ser fruit d’haver constatat “la deriva que està agafant el barri” en els últims anys en matèria d’habitatge, però especialment del coneixement de dos casos concrets. Es tracta d’una família vulnerable que va evitar el desnonament fa unes setmanes i d’un matrimoni que pateix “un assetjament immobiliari brutal”. Aquests afectats van acudir a la trobada, i no van ser els únics. La crida liderada per Rosetti va convocar una vintena de persones, entre les quals hi havia altres víctimes del drama de l’habitatge. Per exemple, una dona amb dos fills que havia estat desnonada recentment i una parella també amb fills que denunciava una “expulsió invisible”, provocada per un augment del lloguer inassumible.

Membres del Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret (SHED) –que s’ocupa també de casos de la Sagrada Família i el Fort Pienc– van participar en la trobada i van oferir la seva ajuda als afectats. De fet, la pròxima trobada de la Xarxa d’Habitatge Sagrada Família es farà a la Cruïlla, l’espai de reunió del SHED. Ara s’haurà de decidir si la nova Xarxa s’integra en el SHED o si treballen de forma coordinada. “Tenim el mateix objectiu i hem de veure quina és la manera d’arribar a més gent”, afegeix Rosetti.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram