Auditori Fort Pienc

L’Auditori celebra els 25 anys amb una programació especial al març. Foto: L’Auditori

L’Auditori farà 25 anys el pròxim 22 de març i, per a celebrar-ho, l’equipament ha preparat una programació especial. Però el quart de segle també és un bon moment per veure com s’ha adaptat l’Auditori al barri i quin impacte ha tingut en la vida veïnal.

Cal recordar que l’arribada de l’Auditori al Fort Pienc es va traduir en un efecte immediat al barri, ja que es tractava d’un equipament de primer nivell. El president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Joaquim Mallen, explica que, en línies generals, aquest espai cultural ha tingut un impacte positiu, tal com ho va ser el Teatre Nacional de Catalunya (TNC). “Són equipaments de ciutat i fins i tot de país, no de barri, però han generat un impacte molt positiu, fent que gent jove vingui a viure al Fort Pienc i que donin vida al comerç local, així com al barri en general”, diu Mallen.

Però hi ha coses que podien haver anat millor. D’una banda, els veïns afirmen que la implicació de l’Auditori al barri no s’ha fet notar gaire. “Més enllà de la vida que ha generat per si sol, no s’implica a col·laborar amb les entitats, com per exemple sí que fa el TNC amb la Festa Major”, explica Mallen.

D’altra banda, una de les reivindicacions veïnals més importants ha estat l’anomenada Plaça de les arts, un projecte que al principi contemplava l’espai entre el TNC, l’Auditori i la Filmoteca de Catalunya, que s’havia de fer a la frontera entre Sant Martí i l’Eixample, però que finalment va anar a Ciutat Vella. “Es va quedar a mig camí i només tenim els jardins del TNC ,que no estan units amb l’Auditori”, lamenta el president de l’entitat veïnal.

En aquest sentit, Mallen explica que completar la Plaça de les arts és una reivindicació que no abandonen. “Ara no tenim una plaça de veritat, però ens agradaria que pacifiquessin la part del carrer Padilla amb la Meridiana perquè s’unís l’Auditori amb el TNC”, diu. El líder veïnal acaba dient que la zona té molt poc trànsit i que funciona com a pàrquing dels autobusos de turistes que van a la Sagrada Família.

Sigui com sigui, la setmana passada, durant la presentació del 25è aniversari, el director de l’Auditori, Rubert Brufau, afirmava que l’equipament cultural ha comportat una “revolució cultural” al districte de l’Eixample, mentre que el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament, Xavier Marcé, destacava “l’enorme compromís” de l’equipament amb diferents projectes educatius.

Una programació especial

Amb tot, l’Auditori celebrarà durant tot el març els 25 anys amb diferents propostes, com una exposició retrospectiva de la mà del Museu de la Música de Barcelona. També programarà una agenda intensa amb quatre estrenes mundials i s’inaugurarà el Subsònic, un nou festival d’electrònica, així com un recital commemoratiu amb solistes de primer nivell internacional.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram