El primer concert es va fer divendres passat. Foto: Twitter (@calabria_66)

El moviment veïnal Calàbria 66, amb la col·laboració d’altres entitats del barri, ha presentat una iniciativa per instal·lar la cultura a l’anomenat pati Tamarit del Mercat de Sant Antoni, entre els carrers Comte Borrell i Urgell. Els impulsors del projecte han rebatejat aquest espai amb el nom de Sala Mercat i el volen consolidar com a escenari cultural. De moment, divendres passat s’hi va fer el primer espectacle, un concert de jazz amb Víctor Oller i Jaume Guerra.

“Va ser un tast per veure com funcionava la idea amb les mesures de seguretat imposades pel virus”, ha comentat el dinamitzador de Calàbria 66, Marc Folch, a Línia Eixample. I la valoració d’aquest tast és positiva: “S’hi van aplegar entre seixanta i setanta persones i tothom en va sortir molt satisfet”, celebra Folch, que creu que la gent tenia moltes ganes de gaudir d’un concert en viu i en directe després de tants mesos.

Tot i la bona rebuda del primer espectacle, la flamant Sala Mercat no acollirà més actuacions durant aquest mes i el que ve. Caldrà esperar, en el millor dels casos, al setembre, quan Calàbria 66 intentarà reprendre la iniciativa i convertir-la en una cita mensual, segons ha detallat Folch. “No tenim cap plaça al barri, el mercat és el més semblant i alhora l’element més representatiu”, ha recordat Folch, que vol fomentar la “programació de proximitat” en aquest entorn. Tot plegat, admet, mentre continua “pendent de la situació epidemiològica”.