La piscina Sant Jordi, situada al recinte de l’Escola Industrial. Foto: Ajuntament

La piscina Sant Jordi, tancada des del passat mes d’octubre, reobrirà “entre Setmana Santa i juny”. Com a mínim, aquesta és la previsió amb què compta l’Ajuntament, tal com va avançar el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, durant l’Audiència Pública d’aquest dijous.

Aquest equipament esportiu, situat al recinte de l’Escola Industrial, va haver de tancar fa gairebé quatre mesos després que se n’esfondrés una part del sostre. Tot i que es va produir mentre hi havia grups escolars i altres usuaris a l’interior, l’incident no va provocar cap ferit i va quedar en un ensurt. Això sí, les instal·lacions no han tornat a funcionar des d’aleshores.

Queixes dels usuaris

Georgina Tomàs, una veïna i usuària de la piscina, va lamentar durant l’Audiència Pública que en tot aquest temps no s’hagi donat cap alternativa als usuaris per continuar fent natació a un altre equipament de la ciutat. Aquesta mesura sí que es va prendre amb les escoles públiques que fan ús de la piscina Sant Jordi, a les quals el consistori va donar prioritat, però no amb la gent que, per exemple, fa natació per prescripció mèdica.

El regidor del Districte, atenent les queixes d’aquesta veïna, va recollir la proposta de fer una trobada oberta amb l’Institut Barcelona Esports (IBE), que gestiona l’equipament, i els usuaris.

En la seva intervenció, Tomàs també va criticar que no s’haguessin fet unes obres necessàries des de feia temps a les instal·lacions abans d’arribar al límit de l’esfondrament del sostre. En aquest sentit, Gonzàlez va recordar que els treballs ja estaven previstos abans d’aquest succés i que, precisament, havien de començar al cap d’una setmana. “No s’hi va arribar a temps”, va admetre el regidor.

S’esfondra una part del sostre de la piscina Sant Jordi

La piscina Sant Jordi trigarà com a mínim tres mesos més a reobrir
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram