Una teulada d’uralita dona al pati de l’escola. Foto: Twitter (@afa9graons)

Les famílies de l’Escola 9 Graons respiraran més tranquil·les a partir del 2 de juliol, quan està previst que comencin les obres per encapsular la teulada d’amiant d’un pàrquing que dona al pati del centre. Aquesta és la data que el Consorci d’Educació de Barcelona ha donat tant a la direcció com a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del col·legi, ubicat al 217 del carrer Roger de Flor.

Un cop enllestida aquesta tasca, que hauria de durar una setmana, el Consorci s’ha compromès a “fer una analítica de la sorra del pati”, segons ha explicat Cristina Fernández, membre de l’AFA, a Línia Eixample. En cas que s’hi detectessin restes d’uralita, les famílies exigirien un canvi de sorra. A més, l’estiu de l’any que ve, es farà l’expropiació del pàrquing i es retirarà la teulada. En aquest sentit, Fernández assegura que “els acords hi són i són ferms”.

Però això no és tot. “Hi ha un edifici que té uns baixants d’aigua que també són d’amiant i donen al pati de l’escola”, explica Fernández. Tot i que la propietat també s’ha mostrat disposada a retirar la uralita, primer han d’esperar a aconseguir els permisos corresponents, ja que es tracta d’un edifici protegit, obra d’Oriol Bohigas.

MÉS ESPAI PER AL CURS VINENT
En paral·lel, hi ha una altra petició de l’AFA que, de moment, no ha rebut resposta. Cada any, l’Escola 9 Graons –que actualment només té grups de P3, P4 i P5– guanya mitja planta per acollir una nova generació. Les obres d’ampliació van començar divendres passat, però les famílies demanen que, aquest cop, es construeixi una planta sencera. “Amb les mesures que exigeix el coronavirus, no tindrem prou espai el curs vinent”, apunta Fernández, a l’espera de saber si el Consorci acceptarà la proposta.