La Tura explicant el seu cas aquest migdia. Foto: Twitter (@SindicatLloguer)

Desenes de persones s’han aplegat aquest dimecres al migdia al Fort Pienc per donar suport a la Tura i la Vinyet, dues germanes que corren el risc de ser desnonades perquè no poden pagar el lloguer. El Sindicat de Llogateres i el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret han convocat una roda de premsa davant del 187 del carrer Marina –on viuen les joves de 25 i 22 anys i on també va viure el seu avi durant cinquanta anys– per denunciar el cas.

L’avi de la Tura i la Vinyet tenia un contracte de renda antiga i pagava 250 euros al mes, tal com detallen des del Sindicat de Llogateres. Quan va morir, l’any 2019, les seves netes ja feia un temps que vivien amb ell i, per no quedar-se al carrer, van acceptar signar un contracte de tres anys amb la propietat, Inversiones Mobiliarias e Inmobiliarias, que suposava un augment significatiu del lloguer. Durant un any, pagarien 450 euros, però després passarien a pagar-ne 950.

El darrer increment del preu del lloguer va coincidir amb l’esclat de la pandèmia, quan totes dues van perdre la feina. Ara ja fa un any que intenten negociar un lloguer social amb la propietat, que, per contra, les ha denunciat per impagament i les portarà a judici. Des del sindicat asseguren que Inversiones Mobiliarias e Inmobiliarias està incomplint la llei 24/2015 i recorden que l’empresa és propietària de “noranta immobles arreu de la ciutat”.