Cartells a l’Escola Joan Miró reclamant la pacificació. Foto: Twitter (@MiroAmpa)

Les obres per pacificar el carrer Entença entre la Gran Via i l’avinguda Roma començaran el 20 de febrer, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament a Línia Eixample. Després de patir diversos retards, en menys d’un mes començarà la primera fase dels treballs, que consistirà a eliminar un carril de circulació i a substituir-lo per aparcaments de bicis i motos, parades de Bicing, càrrega i descàrrega i contenidors. Més tard, però abans de l’estiu, es pacificarà l’entorn de l’Escola Joan Miró, amb mobiliari i jardineria.

El projecte de pacificació d’Entença va ser escollit als pressupostos participatius de l’Eixample l’any 2021. Ara que som al 2023, les entitats promotores d’aquesta proposta veuen amb indignació com la seva petició no deixa d’acumular retards. En un comunicat emès aquest dijous, han recordat que l’Ajuntament els va dir fa uns mesos que “la licitació del projecte provisional estava a punt d’arribar i que a principis de 2023 tot estaria llest per començar les obres”. Una promesa que de moment no s’ha complert.

Denuncien “manca de voluntat política”

Les entitats asseguren que l’argument de Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) és que “hi ha hagut problemes amb l’adjudicació de l’obra”. Ho han explicat en l’escrit que signen les associacions de famílies d’alumnes de les escoles Joan Miró, Entença i Xirinacs, així com la llar d’infants Àgora i l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample. També han denunciat “una manca de voluntat política” per fer realitat la proposta. De fet, creuen que, des del principi, “les obres no han estat ben vistes per Mobilitat ni prioritàries per a l’Ajuntament”. “N’estem ben tips que s’ignori la salut i la seguretat dels nostres infants”, han lamentat les cinc entitats en el comunicat.

“Entenem el malestar i la frustració davant les dificultats administratives en un projecte senzill que no ha complert el calendari inicial”, admeten des del Districte. Tot i això, afirmen que el seu “compromís de tirar endavant l’actuació és ferm”.

Clam escolar contra el retard de la pacificació d’Entença
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram