pacificació del carrer Entença

Entiats reclamen la pacificació del carrer Entença. Foto: AMPA Joan Miró

Diverses entitats escolars de l’Esquerra de l’Eixample impulsores del projecte Pacifiquem els entorns escolars del carrer d’Entença van denunciar el passat 2 de novembre, a través d’un manifest conjunt, els retards constants de l’Ajuntament per a tirar endavant aquesta iniciativa.

I és que la proposta de pacificar els entorns escolars del carrer Entença va ser la guanyadora dels pressupostos participatius. És per aquest motiu que el manifest signat per l’AMPA Joan Miró, l’AFI Entença, l’AFA Xirinacs, la Llar d’Infants Àgora i l’AVV Eixample Esquerra demana al consistori que “respecti el projecte seleccionat”. I és que l’Ajuntament es va comprometre a reduir un carril de circulació per a vehicles per prioritzar la zona d’estada infantil entre els carrers de la Diputació i Consell de Cent. A més, el carrer Entença és una zona on passen 26.000 cotxes diaris, motiu pel qual les entitats consideren que és un risc pels infants de les escoles.

El projecte encara no ha començat i al manifest denuncien que “no s’estan complint els terminis”. Dates que en un principi indicaven que la pacificació havia de començar el juliol del 2022 i estar llesta el febrer del 2023, però que no ha estat així.

L’Ajuntament s’escuda en les obres de la superilla de Consell de Cent i les d’ampliació dels FGC a la plaça d’Espanya, ja que compliquen l’execució del projecte tal com es preveia en un principi. Per protestar contra els canvis les entitats van tallar el carrer Entença davant l’escola Miró el passat 4 de novembre en el marc de la protesta de la Revolta Escolar.