El projecte de reforma del mercat presentat fa un any. Foto: Ajuntament

Les obres del Mercat de la Sagrada Família podrien adjudicar-se a mitjan febrer i començar a finals de març o principis d’abril, segons la previsió de l’Ajuntament. Així ho va anunciar el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, durant el Consell de Barri de dimecres passat. També va avançar que la durada dels treballs serà d’uns vint mesos, de manera que caldrà esperar a finals del 2024 per veure’ls enllestits.

El consistori va anunciar la reforma de l’illa d’equipaments del Mercat de la Sagrada Família fa cosa d’un any. Aleshores va dividir les obres en dos blocs: un per a l’edifici del carrer Provença i un altre per al del carrer Mallorca. Mentre que un es va adjudicar i va començar dins de la normalitat, l’altre (el que afecta el mercat) va quedar aturat perquè “l’empresa que va guanyar el concurs es va retirar abans de començar”, tal com va detallar Gonzàlez al Consell de Barri.

“Tot just fa un mes que es va aprovar l’anunci de licitació un altre cop”, va afegir. Això ha suposat invertir-hi més diners i “desencavalcar”, en paraules de Gonzàlez, les dues obres del conjunt d’equipaments de l’illa del Mercat de la Sagrada Família, que havien d’anar en paral·lel. Així, la Biblioteca de la Sagrada Família Josep M. Ainaud de Lasarte, que dona al carrer Provença, reobrirà el gener de 2023, quan encara ni tan sols s’haurà adjudicat l’altra meitat de les obres.

Qui està patint especialment aquest retard són els paradistes del mercat del barri, que ja al juny, quan es van assabentar de l’endarreriment, van admetre que estaven “desesperats”.

S’ajornen les obres del Mercat de la Sagrada Família: “Estem desesperats”