La transformació de la Model va per llarg. Foto: Arxiu

Han passat tres anys des del tancament de la presó Model i n’hauran de passar almenys tres més perquè comencin les obres de la seva transformació. Tot i que l’inici de la reforma estava previst entre finals del 2020 i principis del 2021, ara l’Ajuntament situa les obres en el següent mandat.

L’anunci l’ha fet avui la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, en l’acte per anunciar la proposta guanyadora del concurs per reordenar l’antiga presó. La previsió és que els projectes executius estiguin enllestits el 2022 perquè les obres puguin començar el 2023, segons ha detallat Sanz, que ha negat que s’hagi produït un retard: ”Crec que el calendari sempre ha estat el mateix: 2022-2023″.

‘MODEL, BATEGA!’
La proposta ‘Model, batega!’ ha estat l’escollida pel jurat entre les sis que s’han presentat, perquè consideren que ofereix “el millor plantejament de reordenació i transformació de l’antic centre penitenciari en un gran pol d’equipaments i espai verd” sense alterar el patrimoni, tal com detallen des del consistori. El projecte guanyador no preveu la construcció de nous edificis i contempla els set equipaments públics acordats al Pla Director de 2019: un memorial, un institut-escola, una escola bressol, un equipament residencial, un pavelló poliesportiu, un espai per a joves i espais d’economia social i solidària. A més, aquesta proposta, creada per l’equip tècnic Forgas Arquitectes i Planas Esquius Segatti, inclou 140 habitatges públics i un parc urbà.