El cartell del Pernil Festival. Foto: Som Sant Antoni

L’associació de comerciants Som Sant Antoni celebrarà aquest dissabte, 17 de juny, la primera edició del Pernil Festival. El Mercat de Sant Antoni (concretament, el costat de Comte Borrell amb Tamarit) serà l’escenari d’aquest esdeveniment gastronòmic i solidari. Tots els beneficis de la jornada aniran a parar a l’ONG del barri, De Veí a Veí.

El Pernil Festival comptarà amb una desena de talladors professionals de pernil que exhibiran la seva habilitat en viu. També s’hi vendran plats de pernil a cinc euros. D’altra banda, cadascun dels pernils estarà “apadrinat” per una botiga del barri.

Des de Som Sant Antoni asseguren que el Pernil Festival és un esdeveniment únic a Barcelona. Afegeixen que hi ha propostes molt similars a altres punts de l’Estat, però no a la capital catalana.

“Ambient festiu”

El pernil no serà l’únic atractiu d’aquest festival. L’entitat organitzadora avança que la jornada tindrà “un ambient festiu” gràcies a la selecció musical de la plataforma cultural Northern Clot. Hi haurà música disco, soul, hip-hop, rumba, funk i sons llatins.

El punt final de la festa el posaran les bèsties de foc dels Diables de Sant Antoni, la Porca i l’Espurna.