L’Ajuntament segueix impulsant la segona fase del Pla de Millora de la Neteja Viària a la ciutat, que aprofundeix en la neteja dels carrers de la ciutat, amb accions extraordinàries centrades als barris, la neteja de taques de voreres i persianes comercials i la conscienciació per evitar els excrements de gossos al carrer.

L’objectiu d’aquestes actuacions especials és “aconseguir una ciutat més neta i, a la vegada, millorar la percepció i la implicació ciutadana envers la neteja viària”. Així ho expliquen des de l’Ajuntament, alhora que detallen que el pla se centra en quatre eixos principals d’actuació liderats per la campanya Dissabte fem el barri a fons. Amb aquesta acció es realitza una neteja extraordinària, de caràcter integral, en dissabte, en aquells barris i àrees que requereixen una especial atenció.

En el cas del districte de l’Eixample, la pròxima actuació tindrà lloc el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre al barri de Sant Antoni, on els serveis de neteja duran a terme una actuació extraordinària amb especial atenció a la neteja de taques en voreres, persianes comercials i recollida d’excrements d’animals.

CAMPANYA INTEGRAL

A més dels equips de neteja, des d’Hàbitat Urbà es mobilitzen altres serveis municipals coincidint amb els dies previs i el dissabte de Dissabte fem el barri a fons per realitzar una posada a punt de l’espai públic al voltant de les zones d’actuació, amb accions de manteniment a l’enllumenat, les fonts, el mobiliari urbà, els espais verds i les petites infraestructures.

Paral·lelament, l’actuació programada per retirar les taques de les voreres, principalment de xiclets, segueix en marxa, com altres actuacions emmarcades en la segona fase del Pla de Millora de la Neteja Viària.

Pel que fa pròpiament al Dissabte fem el barri a fons, l’Ajuntament assegura que les actuacions no suposen un cost addicional tot i utilitzar una llarga llista de mitjans, entre els quals destaquen els equips de neteja mecànica, els de manteniment i els de grafits, tots ells necessaris per portar a terme la neteja integral de les zones de cada districte de la ciutat que més ho requereixen. I les queixes dels veïns, a jutjar per les estadístiques municipals, han disminuït.

Una qüestió de tots

El mes d’abril el consistori va posar en marxa una campanya de comunicació dins d’aquesta segona fase del Pla de Millora de la Neteja Viària per apel·lar a la implicació dels ciutadans en el manteniment de la ciutat neta i per visualitzar el servei municipal de neteja, amb l’eslògan Tant net és qui neteja com qui no embruta.
Per fer visible aquesta campanya als diferents barris, el consistori ha impulsat la col·locació de tòtems amb la imatge corporativa del pla de millora. I és que la neteja de la ciutat, diuen des de l’Ajuntament, és una qüestió de tots. Només amb la implicació de tothom s’aconsegueix reduir la brutícia generada a la ciutat i, per tant, millorar la neteja dels carrers, ja sigui en el cas de les taques de xiclet, dels desagradables excrements dels animals de companyia o dels grafits de les persianes dels comerços.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram