Una maqueta de com serà l’hotel de luxe del carrer Casp. Foto: Josep Llinàs

La cadena Melià Hotels International va confirmar fa dues setmanes que té previst obrir el 2018 un hotel de cinc estrelles al carrer Casp amb el passeig de Gràcia, a l’espai on hi havia l’antic hotel Barcelona i l’edifici que alberga l’antic teatre Novedades.

Aquest hotel és un dels sis que no està afectat per la moratòria de l’Ajuntament perquè ja tenia la llicència i els certificats previs. En una compareixença davant dels mitjans, el vicepresident i conseller delegat de la cadena hotelera, Gabriel Escarrer, va explicar que l’actual edifici serà enderrocat i es reconstruirà. Escarrer va afirmar que des de Melià confien obrir l’establiment el 2018 “o fins i tot abans”. El nou hotel, que serà de la marca Me by Melià, tindrà 173 habitacions en nou plantes i cinc soterranis.

AMPLIACIÓ DEL ZARA
La construcció d’aquest hotel forma part d’un pla de millora urbana on hi ha implicat el grup Inditex i que el govern de Jordi Hereu va aprovar el desembre del 2010 . Es tracta de l’ampliació del Zara de passeig de Gràcia i que ara quedarà desbloquejada, ja que la seva ampliació passava per la construcció d’aquest hotel de luxe.

Està previst que aquesta botiga de Zara passi a ser la més gran que la cadena tindrà arreu del món, ja que afegirà 4.000 metres quadrats als 2.500 que actualment ja té. Un dels promotors d’aquest projecte, que afecta els números de l’1 al 13 del carrer Casp, és l’empresari immobiliari Luis Cases, que a través de la immobiliària Drassanes 30 té el dret de superfície dels terrenys. El projecte d’Inditex –que el gestiona la immobiliària Pontegadea d’Amancio Ortega– i Cases ja va aconseguir fa temps el beneplàcit dels diferents actors implicats, que són l’antic cinema Novedades, l’Hotel Barcelona del Grup Husa i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi, propietària d’aquests edificis que gaudeixen de l’usdefruit en tasques socials. En el cas d’Husa, l’hoteler i expresident del Barça Joan Gaspart és l’arrendatari del sòl on hi ha l’hotel Barcelona. Després que Gaspart accedís a la cessió del sòl –Husa passa per greus problemes econòmics i el 2014 va haver de fer un expedient de regulació d’ocupació–, Melià serà l’encarregada de la gestió del nou establiment de luxe.

Tot plegat, una operació a moltes bandes que no agrada als veïns. El president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, Sergi López, que també és arquitecte, explica a aquesta publicació que “la ciutat i l’Eixample viuen un procés de gentrificació que provoca especulació, la desaparició del comerç…”. “El que caldria és planificar el decreixement d’aquesta activitat i apostar per aquelles que no lesionin la ciutat”, opina.

López lamenta que la construcció de nous hotels “farà que la ciutat es vagi buidant” i afegeix que aquesta situació requereix “regulació i control públic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram