Manifestació antifeixista

Els Mossos avisen per megafonia que actuaran si no aturen aquesta actitud. Foto: Eli Don / ACN

Participants a la manifestació de prookupes i antifeixistes, prop de 400 persones segons la Guàrdia Urbana, iniciaven aquest passat vespre una marxa des de plaça Universitat. Cap a les vuit del vespre, els manifestants veien fallit l’intent de baixar a Ciutat Vella: els Mossos havien blindat els carrers amb fins a 20 furgons de la Brimo per evitar disturbis i tensions a un barri complicat per actuar, tot i que ja havien arrencat altres protestes menors prop del Raval i del Gòtic.

Els manifestants, donades les circumstàncies, decidien anar pel costat del carrer Pelai, havent de pujar després per la Gran Via, en direcció LLobregat. A mesura que avançava la marxa, augmentava la tensió, fins que els manifestants han fet destrosses en oficines bancàries en el seu pas cap a la plaça Espanya. Hi ha hagut destrosses en almenys dues entitats, una amb cops de mall contra l’aparador i amb pintades a la façana. També s’han arrencat cartells electorals.

Encaputxats

Alguns dels manifestants anaven encaputxats i deien als mitjans de comunicació que no els gravessin. Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, avisaven per megafonia als autors d’aquests actes que actuarien si no aturaven aquesta actitud.

Després d’aquestes accions, n’hi ha hagut alguna altra d’esporàdica, ja passada la plaça Espanya i en direcció a Sants, com pintades en alguna estació d’autobusos o llançaments de llaunes i cola d’enganxar contra els periodistes que seguien la manifestació.

En algun moment, la manifestació s’ha endinsat per carrers de Sants en un intent d’esquivar mitjans i policia, però finalment els participants han arribat a la plaça de Sants, on l’acte s’ha dissolt.