El mes de juny començaran les obres de reforma de l’avinguda Diagonal entre el Passeig de Gràcia i Francesc Macià, ja que la Comissió d’Hàbitat Urbà va donar llum verda al projecte amb l’aprovació inicial. Ho va fer amb els vots favorables de CiU i PP, l’abstenció d’UpB i els vots en contra de PSC i ICV-EUiA.

L’objectiu de la reforma, que durarà deu mesos i començarà simultàniament pels dos extrems, és ordenar i millorar la qualitat de l’espai urbà, ampliant les voreres destinades als vianants, creant un carril segregat per a bicis i sense modificar el tronc central destinat a la circulació de transport públic i vehicles privats. A cada costat, entre les dues fileres d’arbres, es crearà un vial lateral de 3 metres per a vehicles i un carril bici segregat de 2 metres, a més d’una franja de càrrega i descàrrega i aparcament per a motos.

El projecte, que per a aquest tram d’1,3 quilòmetres tindrà un pressupost de gairebé 19 milions d’euros, se sotmet ara a un període d’exposició pública de trenta dies hàbils per tal que veïns, associacions i grups polítics puguin presentar-hi al·legacions, abans de la seva aprovació definitiva.