Des de l’Escola Mallorca reclamen l’ampliació en aquest edifici. Foto: Twitter (@ampamallorca)

A l’Esquerra de l’Eixample els reptes per millorar les escoles i els seus entorns s’acumulen. En pocs dies s’han tornat a posar al damunt la taula problemàtiques antigues i noves.

Una d’elles és la reivindicació que fan les famílies de l’Escola Mallorca i l’Escola Bressol Londres en relació amb l’edifici desocupat que hi ha en una de les cantonades dels carrers Londres i Villaroel. Les famílies fa temps que el reclamen per resoldre la falta d’espai que les mateixes administracions han admès. Fa pocs dies van registrar una petició al consistori per aconseguir que l’edifici, del qual recorden que “fa més de 14 anys que està buit i abandonat”, serveixi per a l’ampliació de les dues escoles.

A banda, les famílies creuen que el context actual provocat pel coronavirus, que farà que per al curs que ve es redueixin les ràtios d’alumnes, fa més urgent la seva petició. Un dels exemples de la saturació que pateixen a l’Escola Mallorca són els quatre torns de menjador. “No valen excuses”, conclouen els pares i mares.

PACIFICACIÓ D’ENTENÇA
Una segona reivindicació és la que arriba de les associacions de famílies de les escoles Entença, Xirinacs i Joan Miró i de la llar d’infants Àgora, entre d’altres, juntament amb l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample. Totes elles reclamen la pacificació del carrer Entença, ja que recorden que en el tram on hi ha aquestes escoles –des de la Gran Via a l’Avinguda Tarradellass– “hi accedeixen més de 1.500 infants i adolescents que s’exposen durant una gran part del dia als fums i sorolls dels més de 20.000 vehicles que hi circulen cada dia”.

En aquest sentit, famílies i entitats, alerten sobre “l’impacte a llarg termini sobre el desenvolupament i la salut dels infants del barri” i sobre el “greu problema de seguretat vial” que ara mateix representa el disseny d’aquest carrer. La solució proposada és la pacificació d’un carril amb un nou carril bici i l’ampliació de les voreres.

PLACES DE P3
Per últim, recentment la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha denunciat que la Nova Esquerra de l’Eixample és la segona zona de la ciutat on més nens i nenes s’han quedat sense plaça pública de proximitat de P3 per al curs que ve. Concretament, són 49 els infants que sense plaça de proximitat, un concepte que fa referència a tenir l’escola a menys de mig quilòmetre del domicili.

Des de la FAPAC lamenten que “un any més es constata la manca de planificació del Departament d’Educació per donar cobertura a les necessitats d’escolarització”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram