L’Escola Griselda del barri de Sant Antoni no obrirà les seves portes al setembre després de més de 50 anys funcionant.

Els problemes econòmics han portat la cooperativa de mestres que la van fundar a prendre la decisió després de comprovar la impossibilitat de seguir pagant el lloguer i cobrir el manteniment del centre. L’escola, que és concertada, té un total de nou cursos entre els d’infantil i els de primària.

CRÍTIQUES DE LA SÍNDICA
La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha lamentat que Escoles Griselda hagi tancat després del període de preinscripció per al curs vinent. La síndica considera que si el centre valorava cessar l’activitat i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) en tenia constància, la decisió final “s’hauria d’haver pres abans del període de preinscripció” per tal que les famílies poguessin exercir el seu dret d’elecció d’escola en igualtat de condicions amb la resta de famílies de la ciutat. Ara, el Consorci treballa per reubicar els 174 alumnes afectats pel tancament.

A través d’un comunicat, la direcció del centre ha explicat que el CEB ha estat “al corrent” de la situació durant el curs que ara acaba i afegeix que ha col·laborat en la recerca de solucions. Per exemple, s’ha descartat que l’escola es pugui acollir al nou decret llei que permet el pas d’escola concertada a pública, ja que no disposa de l’equipament adequat per començar el pròxim curs.