charbel

En Charbel treballant al restaurant libanès Leana’s (Marina, 141). Foto: Línia Eixample

El Fort Pienc és probablement el millor barri de Barcelona per degustar la gastronomia xinesa. Les opcions que ofereix són gairebé inabastables: el famós Chen Ji (Alí Bei, 65), el Kai Xuan (Roger de Flor, 74), el Da Zhong (Alí Bei, 34) o un dels locals de la cadena Lady Dumpling (Roger de Flor, 57-59), que en té quatre a tota la ciutat, són només alguns exemples de la gran quantitat de restaurants xinesos que es poden trobar al barri. Però l’oferta gastronòmica internacional del Fort Pienc no es limita a la Xina. Passejant-hi, és fàcil topar-se amb establiments de cuina italiana, coreana, peruana, marroquina, japonesa, libanesa, mexicana, georgiana o argentina, entre moltes altres procedències. El nostre paladar, doncs, pot fer la volta al món sense sortir del barri.

En Charbel és un dels xefs i restauradors que enriqueix el ventall culinari del Fort Pienc. Aquest cuiner libanès va aterrar a Barcelona fa quatre anys amb una idea molt clara: obrir un restaurant que servís el menjar “autèntic” del seu país. Així va néixer el Leana’s (Marina, 141), que deu el seu nom a la seva filla. Va aixecar la persiana dos mesos abans de la pandèmia, de manera que els inicis van ser “molt durs”, reconeix en Charbel.

Malgrat tot, va superar la tempesta i està fent realitat el seu objectiu de donar a conèixer la gastronomia del seu Líban natal a la ciutat que és ara casa seva. “En general, a Barcelona és difícil trobar menjar libanès que sigui autèntic”, remarca, alhora que recorda que el shawarma és diferent del kebab i que la clau d’aquesta recepta és la carn marinada 24 hores. D’altra banda, destaca el tabulé i la moussaka (que té versió grega però també libanesa) per completar el podi dels seus plats estrella.

De Geòrgia a Corea del Sud

Una història semblant és la de la Nana, del restaurant georgià Tiflis (Consell de Cent, 487), que va obrir fa dos anys. Ella assegura que al principi la va sorprendre descobrir que hi havia força gent que ja coneixia la cuina del seu país, i la va fer feliç veure l’interès d’aquells que fins aleshores no la coneixien. “Es nota que hi ha ganes de tastar la gastronomia georgiana”, assegura, per afegir que “totes les taules” demanen khinkali, una mena de raviolis, o khachapuri, un pa de formatge coronat amb un ou ferrat. El que més li agrada a la Nana de la ubicació del seu local és “el moviment de gent” que hi ha a la zona.

És el mateix que valora en Soon-bae, del restaurant coreà Kamasot (Consell de Cent, 165): “Hi ha molta vida. Com que estem a prop de la Sagrada Família, també venen turistes, molts d’ells coreans”, comenta. Fa set anys que en Soon-bae ofereix menjar del seu país al Kamasot i sap què és el que més agrada als comensals: el bibimbap (arròs amb una gran varietat de verdures saltades, carn i un ou ferrat) i l’acompanyament per excel·lència de la cuina coreana, el kimchi (col fermentada), que “ajuda a fer la digestió”. Però l’especialitat d’aquest restaurant són les barbacoes coreanes, que es posen al mig de la taula i esdevenen el centre de la socialització.

A l’esquerra, dos comensals del restaurant Tiflis (Consell de Cent, 487) degustant el menjar georgià. A la dreta, l’entrada del restaurant coreà Kamasot (Consell de Cent, 165). Fotos: Instagram

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram