La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, va visitar el passat 21 de novembre la Dreta de l’Eixample en el marc del programa ‘Visites als barris de la ciutat de Barcelona’.

La visita, feta amb l’associació de veïns del barri, va servir perquè Vila recollís les principals demandes dels veïns, que són les següents: la construcció d’equipaments públics i solucions a les dificultats per accedir a un habitatge digne per tal que els veïns no hagin de marxar del barri. Un cop feta la visita, la Síndica va afirmar que a la Dreta de l’Eixample “hi ha una manca absoluta d’equipaments públics i de la corresponent planificació per a disposar-ne en el futur.

HABITATGE
L’altra gran preocupació veïnal és l’habitatge. Els veïns demanen eliminar els avantatges fiscals per a determinades inversions immobiliàries i que l’Ajuntament faci efectiu el dret de tempteig i retracte en els casos d’edificis que es posen a la venda. Sobre l’habitatge, la Síndica va afirmar que en el cas del barri el problema és especialment greu “per la pressió turística i inversora a causa de la centralitat del barri”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram