Contrast, una galeria d’art de l’Esquerra de l’Eixample, va reobrir el dia 19. Foto: Contrast

El desconfinament continua avançant i comença a arribar al sector de la cultura, un dels que trigarà més a recuperar la seva normalitat o, més ben dit, a entrar en la nova normalitat. En aquest sentit, les galeries d’art van uns passos per endavant respecte d’altres espais i algunes ja han pogut reobrir-se al públic. És el cas de la galeria Contrast, ubicada al número 281 del carrer Consell de Cent, que, des del dia 19, accepta un màxim de quatre visitants alhora, sempre amb cita prèvia i amb mascareta i guants.

“De moment, estem concertant una o dues cites diàries”, explica el director artístic de Contrast, Víctor Castañeda, que reconeix que el retorn a l’activitat “està sent lent”. També admet que, en general, les galeries d’art no reben una gran quantitat de públic, però que la pandèmia l’ha reduït a zero durant dos mesos i això ha fet “caure molt el nombre de vendes”. A més, lamenta que algunes activitats que acostumaven a acollir –com inauguracions, concerts o xerrades– ja no es podran fer.

NOVES OPORTUNITATS
Sigui com sigui, Castañeda també destaca aspectes positius d’aquesta situació, ja que considera que la crisi els ha permès accelerar diversos canvis que tenien pendents. “En els últims anys s’havien reduït les visites, de manera que havíem de trobar noves formes de comunicar-nos amb el públic i els clients”, diu Castañeda, que destaca el paper de les xarxes socials o de les videoexposicions. Amb tot, afirma que a Contrast no s’han plantejat aturar-se en cap moment: “El món ha parat, però nosaltres no podíem parar”, conclou.