Centre comercial de les Arenes. Arxiu

Si es respecten els terminis estipulats, la reconversió de l’antiga plaça de braus de les Arenes en un centre comercial i d’oci serà una realitat el proper mes de març. A hores d’ara el projecte encara la seva recta final i l’estructura del recinte ja està enllestida. Queden per sol·lucionar els darrers detalls com condicionar bona part de les 126 botigues de què disposarà el centre o finalitzar les millores que s’han endegat per tal de dotar el centre amb una millor xarxa d’acessos.

En aquest sentit, fa pocs dies que es van iniciar les obres que permetran que la Línia 1 de metro, la vermella, tingui una connexió directa amb el centre comercial sense necessitat d’haver de sortir al carrer. Aquestes obres està previst que s’enllesteixin coincidint amb la data fixada per l’estrena del centre comercial de les Arenes.

RESTRICCIONS DE PAS

Mentre durin les obres de connexió amb el metro, aquestes ocasionaran alguna restricció de pas a la zona; la vorera del costat Besòs de plaça Espanya quedarà tallada entre la Gran Via i el carrer Tarragona, i els vianants hauran de desviar-se cap a la vorera del costat Llobregat. Pel mateix motiu, les estacions d’autobús que s’ubiquen en aquest tram de la plaça Espanya també es traslladaran a un altre punt de la plaça al qual es podrà arribar per un pas de vianants que quedarà protegit del trànsit de vehicles. La circulació de bicicletes també es veurà afectada per aquestes obres i es recomana als ciclistes realitzar un itinerari alternatiu pels carrils bici del carrer Vilamarí i Diputació. Tot i així, el trànsit de vehicles no es veurà afectat i el carrer Tarragona mantindrà els cinc carrils de circulació habituals així com una secció de carril bus.