La comunitat xinesa de la ciutat va celebrar el passat 2 de febrer l’entrada del nou any, que segons la tradició que marca l’horòscop xinès és el del porc i és el 4717. Amb l’entrada d’aquest nou any es va donar el tret de sortida al que es coneix com el Festival de Primavera, que s’allargarà fins al 20 de febrer amb una altra celebració tradicional.

Un any més, l’Eixample va ser l’epicentre d’aquesta celebració de la comunitat xinesa. Diferents carrers i espais del districte, com ara el parc de l’Estació del Nord i l’Arc de Triomf, van acollir diferents activitats, fires i espectacles. Com és tradició, la desfilada va ser un dels moments més bonics del dia. Unes 1.500 persones de gairebé una cinquantena d’entitats diferents van formar part d’una marxa que va arrencar a l’Estació del Nord i va arribar fins a l’Arc de Triomf passant pels carrers de Sardenya, Casp i el passeig Lluís Companys.

Un any més la cultura catalana també va formar part de la celebració, ja que al costat de les tradicions xineses també es van poder veure els Diables de Sant Antoni amb la seva figura, La Porca de Sant Antoni.

Per últim, l’alcaldessa Colau va ser l’encarregada de fer oficial l’entrada a l’any nou xinès amb el tradicional ‘gong’.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram