El partit de Laura Borràs ha estat el més votat a l’Eixample. Foto: ACN

Tot i que al conjunt del país s’ha hagut de conformar amb el tercer lloc, JxCat ha guanyat les eleccions al districte, amb gairebé el 100% escrutat, firmant un gran resultat que els ha fet aconseguir el 22,8% dels suports per a la seva candidata Laura Borràs. La formació independentista ha quedat per davant del PSC de Salvador d’Illa, que ha ocupat la segona posició amb el 20,8% dels vots. Els socialistes han guanyat les eleccions al Parlament, però empatats amb ERC a 33 escons a falta que els resultats siguin totalment definitius.

Per la seva banda, a l’Eixample el tercer partit més votat ha estat ERC. L’altra gran formació independentista s’emporta el 18,8% dels suports i a molta distància seva hi ha Catalunya En Comú (8,9%). El cinquè lloc ha estat per a la CUP (7,4%), mentre que Vox, que entra amb força al Parlament, és el sisè partit (5,8%). Ciutadans pateix una forta patacada i cau fins al setè lloc (5,5%) i el PP queda per darrere seu (4,6%).

A l’Eixample la participació ha estat una de les més altes de la ciutat (61,6%), tot i que la caiguda ha estat de més de 20 punts percentuals respecte del 2017 a causa de la pandèmia.