Nou cotxe Mossos

El tribunal veu provat que el va penetrar analment sense preservatiu contra la seva voluntat. Foto: Arxiu

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó un home per agredir-ne sexualment un altre en una sala d’una discoteca de l’Eixample el gener del 2020. El tribunal considera demostrat que l’acusat va penetrar analment sense preservatiu un altre client sense el seu consentiment en l’anomenada cambra fosca. Les acusacions demanaven deu anys de presó, i un magistrat ha presentat un vot particular demanant l’absolució de l’ara condemnat.

Els fets

Segons consideren provat dos dels tres magistrats, entre les 4.30 hores i les 5 de la matinada del 26 de gener del 2020 acusat i víctima es van trobar en la cambra fosca d’una coneguda discoteca del carrer Balmes. No es coneixien, però l’acusat va explicar durant el judici que el denunciant el va començar a tocar i ell es va deixar. Van intimar, parlar, acariciar-se i es van fer petons. En un moment determinat el denunciant li va practicar sexe oral i després l’acusat va penetrar analment el denunciant, es van tornar a petonejar de cara i li va fer una segona penetració amb ejaculació final.

L’Audiència diu que quan l’acusat li va proposar mantenir relacions anals, el denunciant s’hi va oposar perquè cap dels dos duia preservatius. Tot i això, l’acusat, “malgrat la negativa expressa” del denunciant, que li va dir que “no volia” fins a tres cops, va intentar abaixar els pantalons de la víctima diverses vegades i el va intentar girar de cara a la paret. El denunciant intentava girar-se i es tapava l’anus amb la mà per evitar la penetració, demostrant així que no volia aquella pràctica, diu la sentència. No obstant això, l’acusat va vèncer la resistència física, el va girar i finalment el va penetrar i va ejacular al seu interior en poc temps. Finalment, va empènyer la víctima i va sortir de la sala.

Estrès posttraumàtic i ansietat

La sentència també estableix que el denunciant pateix trastorn per estrès posttraumàtic amb ansietat important, va haver de ser tractat per psicòlegs i psiquiatres, però encara té símptomes com baixa autoestima, pors, malsons recurrents amb episodis de violència armada contra ell i la seva família, conductes evitatives, sentiments de culpabilitat, bloqueig emocional i problemes sexuals.

Preguntat per si la víctima es va resistir o va queixar-se perquè la penetració era sense preservatiu, l’acusat va dir que no i que un cop van acabar el denunciant no es va queixar, van sortir junts de la cambra fosca i es van intercanviar els telèfons mòbils.

L’acusat va explicar que la cambra fosca té poca visibilitat, i hi ha música, però un crit hauria estat audible per altres persones que practicaven sexe alhora i ben a prop, o pels cambrers i vigilants de la discoteca que passaven sovint per allà.

Testimoni

L’amic que acompanyava la víctima va explicar que ell i la víctima havien anat alguns cops a altres cambres fosques, però el denunciant li va assegurar que mai hi havia mantingut relacions sexuals al seu interior. Per això el va sorprendre que mantingués contacte sexual amb l’acusat, i encara més que es deixés penetrar analment. No obstant això, amb cert sentiment de culpa, va assegurar que no va saber veure que la penetració no era consentida i que no va voler intervenir-hi.

En acabar la penetració, la víctima va sortir ràpidament de la cambra fosca i ell el va seguir. Ja a fora, li va dir: “Jo no volia, se m’ha escorregut dins!”. Estava nerviós i molt alterat, va dir, va voler anar al lavabo i recollir la jaqueta i marxar. Al guarda-roba van trobar-se l’acusat, que va parlar uns moments amb la víctima. Després l’amic i la víctima van marxar de la discoteca. El testimoni va preguntar al denunciant si volia que l’acompanyés a l’hospital o a la policia, però la víctima va voler anar a casa.

Cinc anys de presó

Per tot això, el tribunal li imposa cinc anys de presó pel delicte de violació, cinc anys més de llibertat vigilada, així com la prohibició d’acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant 12 anys, 15.000 euros d’indemnització a la víctima pels danys morals i les seqüeles. Un magistrat ha presentat un vot particular proposant l’absolució per l’apreciació d’un dubte raonable en considerar que no ha quedat corroborat per proves externes que la relació no fos consentida fins al final.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram