Una imatge del taller de fotografia. Foto: Twitter (@HeliaDones)

L’entitat Hèlia Dones, que té la seu al casal de barri Espai 210 de Sagrada Família, ha recuperat les activitats presencials aquesta tardor. De moment, ja estan en marxa els tallers de costura, de ioga, de biodansa i de fotografia, entre d’altres. Això sí, totes les propostes s’han hagut d’adaptar a la situació sanitària actual.

Els tallers que estan en funcionament ja s’havien fet anteriorment i s’han tornat a programar per la bona acollida que van tenir. És el cas del de fotografia, organitzat per CliCme, que s’ofereix des de fa dos anys i serveix perquè un grup d’una vintena de dones aprofundeixin en les arts visuals i utilitzin la imatge com un canal d’expressió.

A banda, no s’ha deixat de fer en cap moment el projecte ‘Veïnes x Veïnes’, en què dones voluntàries i professionals ofereixen acompanyament a víctimes de violència masclista. Funciona des de fa 10 anys a tota la ciutat.

UN TALLER D’AUTODEFENSA
Hèlia Dones també impulsa activitats a altres barris. Dimecres passat, va estrenar un nou taller d’autodefensa feminista al Casal Cardener de la Salut, a Gràcia, que imparteix l’entrenadora Karin Konkle. La responsable de l’àrea d’acció social de l’entitat, Anna Barro, explica a Línia Eixample que l’objectiu d’aquesta activitat és “augmentar la consciència sobre una mateixa, treballant aspectes com la calma, la intuïció, la gestió del conflicte verbal i físic i la potència física”.

Conscients del risc de fer una activitat de contacte en plena pandèmia, han aplicat moltes mesures de seguretat: presa de temperatura i ús de mascareta, protector de plàstic i gel hidroalcohòlic. A més, han establert parelles fixes per fer els exercicis, de forma que cada participant només entra en contacte directe amb una altra i es facilita el rastreig en cas d’un positiu.