El recinte de l’Escola Industrial obre les portes per celebrar la Festa de l’Arquitectura de l’Eixample. Foto: COAC

El dissabte 10 de juny el recinte de l’Escola Industrial i el paranimf obren excepcionalment les portes per acollir la Festa de l’Arquitectura de l’Eixample, l’última del cicle que ha organitzat el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya arreu dels districtes de Barcelona. Els visitants podran veure el recinte i el paranimf restaurat, amb la recuperació dels elements originals, com la fusta del sostre o els vitralls i la gran cúpula. També es podran veure altres elements destacats com la xemeneia de Rafael Gustavino o l’Edifici del Rellotge.

La festa començarà a les 11 h, amb la benvinguda de Juan Echániz, coordinador general de la Diputació de Barcelona, i Sandra Bestraten, presidenta del COAC Barcelona. A les 11:15 h, Mar Loren-Méndez, Dra. Arquitecta, Catedràtica i directora de la Càtedra UNESCO CREhAR, il·lustrarà als assistents amb la xerrada ‘New York city: Guastavino’ sobre l’obra d’aquest arquitecte emblemàtic. I a les 11:45 h, exposició del projecte del Centre de Reunions de la Industrial+ amb Eloi Juvillà, arquitecte de la Diputació de Barcelona.

En paral·lel, la placeta de les Filadores acollirà diversos tallers i activitats. A les 12:10 h serà el torn de l’exposició del projecte de pacificació de la placeta de les Filadores, amb Voltes Cooperativa d’Arquitectura. Des de les 11 fins a les 14 h, es podrà veure l’exposició Guastavino, Rubió i Baldrich, arquitectes de l’Escola Industrial a l’edifici del Rellotge. També al llarg del matí hi trobareu un taller de ceràmica amb Flexbrick, visites guiades al recinte i un taller LeonarDome amb COAC Barcelona.

10 Festes d’Arquitectura

El cicle 10 Festes d’Arquitectura és una evolució de l’antiga Setmana de l’Arquitectura. Amb el canvi s’ha mantingut l’objectiu de l’esdeveniment i s’ha ampliat la durada, que ha passat de deu dies a deu setmanes. Durant aquest temps cada districte ha acollit un esdeveniment que ha posat en valor un espai o un edifici concret, sempre amb el fil conductor dels Dies Mundials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram