Una escena de la 17a Fira Modernista. Foto: Twitter (@MercatConcepcio)

Si Lluís Domènech i Montaner hagués pogut passejar aquest cap de setmana pel carrer del Bruc, entre la Diagonal i Consell de Cent, s’hauria sentit afalagat. Aquest tram va acollir la Fira Modernista i Fira del Comerç de Coreixample de forma excepcional a causa de les obres al carrer de Girona, la ubicació habitual de l’esdeveniment. Sigui com sigui, la dissetena edició de la fira va ser tot un homenatge al modernisme en general i a la figura de Domènech i Montaner en particular, coincidint amb el centenari de la seva mort.

“Excel·lent”: aquesta és la valoració que en fa el president de Coreixample, Xavier Llobet. “El nou format va funcionar i la gent va estar molt contenta”, afegeix. Exceptuant la suspensió d’un concert divendres, la pluja va respectar la fira i va permetre mantenir la resta de la programació. A més, Llobet destaca una novetat de l’edició d’enguany: l’estrena de “la faceta solidària” de la fira. El bar La Neura va recaptar fons per a l’ONG La Merienda a través de la venda d’uns gots dissenyats expressament per a l’ocasió, amb un aire clarament modernista.

Un barri, dues festes majors

En paral·lel a la Fira Modernista, la Dreta de l’Eixample va viure la seva Festa Major, organitzada per l’Associació de Veïns i pels Amics del Passeig de Sant Joan, i la festa alternativa del Casal de Joves de la Dreixa. Divendres, el tret de sortida de la celebració el va marcar el pregó de Carme Izquierdo, impulsora de Coreixample, i Mercè Capdevila, exparadista del Mercat de la Concepció.

Un dels moments més destacats del cap de setmana, i que va fer coincidir Fira Modernista i Festa Major, va ser la passejada dels Gegants de la Pedrera pels escenaris dels dos esdeveniments.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram