El grup Trezor, un dels impulsors del festival, hi actuarà. Foto: Noemi Elias

Sortir de festa per una bona causa. És, a grans trets, el que proposa el nou festival Social Dance, que s’estrenarà dijous vinent, 1 de desembre, a la Sala Tèxtil (Casp, 33B). Es tracta d’una iniciativa solidària creada pel grup de música electrònica Trezor i el Col·lectiu Pràxedes per recaptar fons per a associacions i ONG dedicades a diferents accions socials. Els beneficis de la primera edició del festival es destinaran a Ahora Dónde, una entitat que acompanya i dona suport a joves del col·lectiu LGTBI que pateixen el rebuig de les seves famílies.

“La nostra intenció és col·laborar amb associacions petites que fan una feina molt important, per mirar de donar-los visibilitat”, diu Jordi Via, més conegut pel nom artístic Way, un dels dos components de Trezor. En aquesta primera edició han volgut centrar-se en la comunitat LGTBI, amb la qual tenen molta vinculació, però estan oberts a altres àmbits. “Hi ha moltes causes i molta feina a fer”, recorda. De fet, Trezor és un grup molt compromès i ha fet accions relacionades amb l’animalisme o la migració, entre d’altres. En aquest sentit, Way destaca que “la música, també l’electrònica, té un paper molt reivindicatiu”.

Homenatge a la cultura ‘ballroom’

El festival Social Dance també vol ser “un homenatge a la cultura ballroom”, assegura Way. Tal com explica l’artista, aquesta cultura va sorgir durant els anys 60 a Nova York, on van aparèixer espais en què “tothom podia ballar i desinhibir-se, independentment de la seva orientació sexual, la seva identitat de gènere o el color de la seva pell”.

El cartell de la primera entrega inclou les actuacions de Dewinter, Capitano Barbacoño, DJ KaeY i, per descomptat, Trezor, amb el drag king Toi Boi com a mestre de cerimònies. Les entrades es venen a cinc preus diferents, que oscil·len entre els 10 i els 50 euros, de manera que cadascú tria els diners que pot o vol pagar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram