Una de les sessions que es fan els dijous a l’Espai 210. Foto cedida

Des de fa una mica més d’un mes la Xarxa de Suport Sagrada Família-El Poblet té en marxa una nova iniciativa. Es tracta de l’Escola Popular del Poblet, un espai de reforç escolar i d’oci pensat per als nens i les nenes del barri amb l’objectiu de fer més àmplia la xarxa de suport mutu nascuda arran de la pandèmia del coronavirus.

De moment, l’Escola Popular del Poblet ofereix classes de reforç escolar un cop a la setmana, els dijous entre les cinc i les set de la tarda a l’Espai 210. A més, també un cop per setmana (els dissabtes a partir de les dues de la tarda), organitza l’anomenat Espai Lúdic perquè els més petits puguin passar una estona fent diferents jocs i activitats a l’aire lliure.

La idea d’aquesta iniciativa, tal com explica en Jan Murtra, membre de la Xarxa de Suport i que forma part del projecte de l’escola, està inspirada en l’escola del mateix estil que hi ha al barri de la Bordeta, a Sants-Montjuïc, i que l’impulsa el Grup d’Habitatge de Sants. “Des de la Xarxa de Suport vam pensar que era un projecte interessant. La idea ja la vam tenir després del primer confinament veient els problemes que tenien moltes famílies amb l’accés a material escolar o informàtic per tal que els seus fills poguessin seguir el curs”, afirma Murtra.

COORDINACIÓ ESCOLAR
El projecte s’ha pogut posar en marxa perquè des de la Xarxa de Suport es va explicar la idea a les escoles del barri i la interacció va ser bona. “Primer va costar una mica arribar a les famílies, però un cop hi vam arribar vam tenir bona rebuda”, explica Murtra. De moment, això ha fet que, en aquest primer mes i poc d’activitat, l’Escola Popular del Poblet tingui un grup on hi ha sis o set alumnes, d’entre sis i nou anys, a la classe de reforç del dijous, i un grup amb set o vuit alumnes, de la mateixa edat, a l’Espai Lúdic dels dissabtes. Normalment, tant els dijous com els dissabtes, hi ha dos professors.

Tot plegat ha provocat que els responsables de l’escola estiguin molt satisfets de com està avançant la iniciativa. “Tenim dos perfils de famílies. Les dels dijous ens han conegut més a través de grups de pares de les escoles, i les del dissabte, que també el vam fer amb la intenció que puguin accedir a la comuna d’aliments, més amb contactes personals”, relata Murtra. La idea, afegeix, és anar creixent, consolidar el projecte i de cara a l’estiu, que no hi ha escola, segurament ampliar-lo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram