Selfie turistes Sagrada Família

L’Ajuntament reduirà les places de busos a l’entorn de la Sagrada Família per reduir les molèsties als veïns. Foto d’arxiu

L’Ajuntament reubicarà la Zona Bus de l’entorn de la Sagrada Família per reduir les molèsties als veïns. El Districte i l’àrea de Mobilitat, juntament amb Barcelona de Serveis Municipals i l’àrea de Turisme, han dissenyat una actuació per eliminar set parades exclusives per autocars turístics als carrers Padilla i Consell de Cent. En paral·lel, s’ubicaran de noves a Marina, on el consistori defensa que hi ha voreres prou amples per assumir el flux de turistes.

La proposta vol donar resposta a les peticions de l’Associació de Veïns de Sagrada Família d’alliberar les voreres de davant dels seus habitatges. En total, es redueix el nombre de places d’autocars turístics a l’entorn de la Sagrada Família de 17 a 13.

Solució definitiva després d’uns canvis a l’estiu passat

La reorganització busca també optimitzar i millorar-ne el funcionament de la zona d’autobusos. L’Ajuntament ha defensat que també ha de servir per posar fi a algunes situacions d’indisciplina que es van produir l’estiu passat. Aquesta és la solució definitiva després d’uns primers ajustos introduïts a l’estiu.

L’actuació es farà en dues fases i comença aquest dimecres amb l’eliminació d’una primera parada, la del carrer Padilla, que passarà a ser cordó de serveis. Els canvis es completaran durant l’abril, amb l’eliminació de sis places més i l’habilitació de la nova zona de bus a Marina amb tres places. En aquesta segona fase també s’abordarà l’afectació als contenidors, places d’estacionament i al carril bici.

L’Ajuntament ha explicat que el trasllat de part de la capacitat de la Zona Bus es busca també reduir els impactes en els itineraris dels grups de turistes fins al temple i cap a l’autocar.

Pel que fa als busos, els facilita un recorregut clar: circularan per Gran Via i el carrer Marina i, en cas que estigui plena aquesta zona, tindran com a segona opció les quatre places que es mantenen a Consell de Cent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram