Denuncien que els contenidors de cartó s’omplen a vessar cada dia. Foto cedida

El supermercat d’entrega ràpida o supermercat fantasma que l’empresa turca Getir ha obert recentment al Fort Pienc ja s’està fent notar. Contenidors de cartó plens a vessar i amb muntanyes de caixes per fora, camions carregant i descarregant –sovint en doble fila– a la cantonada entre Sicília i Consell de Cent, i motos i bicicletes de repartidors a les voreres són les principals conseqüències de l’obertura d’aquest nou negoci.

Així ho explica l’Enric, un veí del carrer Sicília que viu a l’edifici del costat del supermercat. “Bloquegen els contenidors de cartó cada dia, no s’hi pot llençar res”, es queixa. Assegura que el personal transporta els productes en palets de grans dimensions que sobrecarreguen i que suposen un perill: “Més d’una vegada els hi han caigut, algun dia algú prendrà mal”, diu l’Enric, que lamenta les condicions laborals “precàries” d’aquests repartidors.

Tot i que reconeix que els repartidors procuren no causar gaires molèsties, l’Enric recalca que el problema és el model de negoci i la ubicació al centre de la ciutat. “Tindria més sentit instal·lar-lo en una nau industrial als afores, però prefereixen l’Eixample per estar més a prop de tot i complir la promesa de fer els repartiments en deu minuts”, afegeix aquest veí, preocupat tant pel benestar de la gent del barri com pel dels treballadors del supermercat.

De moment, però, no hi ha solucions damunt la taula. “A què esperen? Que algú es faci mal? Que atropellin algú?”, es pregunta amb indignació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram