“Tenim un estudi de varies immobiliàries barcelonines que certifiquen que a la Diagonal s’està venent a 45 euros el metre quadrat mentre que a Passeig de Gràcia ho fan per 200”. Amb aquestes paraules a Línia Eixample, Marta Canut, presidenta de l’Associació Diagonal Centre, demostra el desgast comercial que està vivint l’avinguda amb el tancament de moltes botigues i el poc atractiu comercial per a nous empresaris. Per Canut, la reforma de la Diagonal ja no es pot endarrerir més per això “esperem que l’alcalde Trias compleixi la seva voluntat d’incloure el projecte dins els pressupostos de 2013”.

La presidenta de Diagonal Centre explica que els comerciants han presentat un esborrany de projecte al consistori en el que proposen ampliar les voreres i dedicar un carril a serveis i un altre a zona de càrrega i descàrrega. “Volem que la Diagonal sigui un espai pel vianant en el que els ciutadans puguin passejar tranquil·lament no com ara que els cotxes aparquen sobre la vorera”, defensa Canut.

Segons la portaveu de l’associació, “el projecte només costaria 15 milions d’euros i, si això no es fa, la ciutat quedarà frenada”. En aquest sentit, Canut destaca que l’Ajuntament ha dedicat moltes millores al Passeig de Gràcia i a la Plaça Catalunya però ha descuidat els altres trams de l’avinguda i els carrers adjacents on els comerciants també pateixen aquesta situació. “La Diagonal porta més de 45 anys sense que hi hagi hagut modificacions”, lamenta Canut que espera una bona notícia en breu.

En aquest sentit, l’alcalde Trias ha demanat una “contribució especial” dels comerciants per tirar endavant el projecte.