Estació de bombers al Parc Joan Miró. wikimedia.org

La Fiscalia Superior de Catalunya ha arxivat la denúncia que va presentar un grup de veïns de l’Eixample per pressumptes irregularitats en el trasllat provisional del Parc de Bombers de Provença cap al parc de Joan Miró, popularment conegut com el de l’Escorxador. El fiscal considera que no hi ha indicis d’infracció penal ni urbanística en el trasllat i opina que la discrepància dels veïns amb la nova ubicació s’hauria de dirimir mitjançant una reclamació administrativa.

La portaveu del govern municipal, Assumpta Escarp, ha celebrat que s’hagin “dissipat tots els dubtes legals sobre el rigor de l’Ajuntament en el trasllat provisional del parc de Bombers de l’Eixample”.

POLÈMIC EMPLAÇAMENT

La polèmica sobre l’emplaçament provisional del parc de Bombers de l’Eixample al parc de l’Escorxador va començar a finals de l’any passat, quan aquest es va traslladar des de l’edifici de Provença a causa de les obres d’amplicació que s’estan fent a l’Hospital Clínic de Barcelona, que faran que el parc no torni a Provença fins d’aquí dos o tres anys. Aquest moviment va enfurismar els veïns del parc Joan Miró que van iniciar una recollida de signatures per evitar que es dugués a terme el trasllat i es perdessin 600 metres quadrats de zona verda. Ara, però la Fiscalia ha donat la raó a l’Ajuntament.