La pandèmia ha fet caure la utilització del transport públic. Foto: Aina Martí / ACN

La pandèmia del coronavirus ha provocat que el transport públic de Barcelona i l’àrea metropolitana tanqués l’any 2020 amb 565 milions de viatges, una xifra que representa una caiguda del 46% respecte del 2019. Fa dos anys es va assolir un màxim històric amb 1.057 milions de viatges.

La caiguda més gran es va produir a Rodalies Renfe i als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ja que tots dos van tenir un 48% menys de viatges. On es van registrar més viatges durant l’any passat va ser a TMB, amb 333,4 milions de desplaçaments, una xifra que suposa una caiguda del 47% en comparació amb el 2019.

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) expliquen que l’impacte de la pandèmia ha estat molt elevat, però remarquen l’esforç fet per garantir la prestació del servei de transport públic amb totes les garanties. “Hem fet un esforç econòmic i de gestió i hem vetllat tants pels usuaris com pels treballadors”, afirma Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB. Al mateix temps, Poveda remarca que “progressivament cal recuperar la confiança en el transport públic perquè ha de ser la primera opció sempre que sigui possible”.