És l’última temporada amb Xavier Albertí al capdavant. Foto: Natàlia Costa / ACN

Han passat més de sis mesos des que el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va haver d’aturar la seva activitat arran de la pandèmia del coronavirus i ara, per fi, ha començat el compte enrere per a la represa. La temporada 2020-2021 es posarà en marxa l’1 d’octubre amb l’estrena de Decameró a la Sala Petita, i oferirà un total de 28 espectacles, amb l’aforament reduït al 50% i amb entrades flexibles i digitals. El muntatge que reobrirà la Sala Gran serà L’Hèroe, un clàssic de Santiago Rusiñol, i caldrà esperar al 3 de desembre per veure’l.

Aquesta serà la darrera temporada amb Xavier Albertí com a director artístic, ja que Carme Portaceli agafarà el seu relleu l’any que ve i es convertirà en la primera dona al capdavant del TNC. Sigui com sigui, Albertí va ser l’encarregat de presentar la programació 2020-2021 la setmana passada i va voler deixar clara una idea: aquesta no serà una “temporada de restes”, sinó que serà “més musculada que mai”, tal com recull l’ACN.

Entre els muntatges programats, hi ha alguns dels que no es van poder estrenar el curs passat per culpa de la crisi sanitària, com ara els del cicle Epicentre Pioneres: Solitud, de Víctor Català; L’huracà, de Carme Monturiol, i el tríptic Una venjança com n’hi ha poques, de Lluïsa Denís; Es rifa un home!, de Rosa Maria Arquimbau, i Les cartes, també de Víctor Català.

Pel que fa a les entrades, seran digitals, es duran al mòbil i es podran retornar sense necessitat de donar “cap explicació especial”, segons la directora executiva del TNC, Mònica Campos.