Fira Modernista

La Fira Modernista en l’edició de l’any passat. Foto: Ajuntament

S’acosta l’estiu i amb ell les festes majors dels barris de la ciutat. És el cas de la Dreta de l’Eixample, que viurà una recta final de maig molt moguda. I és que a partir d’aquest divendres 19 i fins al diumenge 21, el barri celebrarà la seva Festa Major. I això no és tot, perquè els mateixos dies també tindrà lloc la 17a Fira Modernista i del Comerç que organitza Coreixample.

Així doncs, la Festa Major d’enguany, organitzada per l’Associació de Veïns i Veïnes, el Casal de Joves (La Dreixa) i els Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan (AVAPSJ), a més de la col·laboració d’altres entitats del barri, oferirà un ventall d’activitats diverses i per a totes les edats. Des de mostres de teatre, cinema, balls i concerts fins a tallers infantils i competicions esportives, tot passant per diferents propostes de cultura popular, com les cercaviles.

Una de les novetats d’enguany és que serà la primera vegada que La Dreixa organitzi la festa jove, independentment de l’Associació de Veïns. Així doncs, divendres, a partir de les 22 h i fins a les 2 de la matinada, els joves programen una mostra de Punxadiscos. I per dissabte, amb els mateixos horaris, es farà la Nit Jove de concerts. Tot plegat, a més de les altres activitats que organitzaran durant el cap de setmana, i que es faran al carrer Consell de Cent, entre Girona i Bailèn.

Aquesta serà una de les tres ubicacions principals on la Festa Major celebrarà els seus actes. Les altres dues seran el carrer Girona, entre València i Mallorca i el passeig de Sant Joan, entre Provença i Rosselló.

Fira modernista

En paral·lel a la Festa Major, també se celebrarà la 17a edició de la Fira Modernista i del Comerç, que organitza Coreixample i que aquest any està dedicada a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, en commemoració dels 100 anys de la seva mort –de fet enguany se celebra l’Any Domènech i Montaner–. El carrer Bruc, entre la Diagonal i Consell de Cent, serà l’espai que acollirà les activitats.

Així doncs, comerciants, veïns i l’Ajuntament s’uneixen un any més per celebrar una fira que arriba amb moltes novetats. Una de les més destacades és l’àlbum de cromos dedicat a Domènech i Montaner, que es repartirà gratuïtament a tots els infants que vagin a la fira. També destaca l’espectacle de dansa i teatre físic La Barcelona Imaginària, fet expressament per a aquesta edició.

Com cada any la fira disposarà de les parades d’artesans i del comerç de proximitat, a més de fer moltes activitats familiars, tallers infantils, desfilades d’època o la rua de cotxes antics.