Durant la protesta de dijous es va pintar un mural reclamant el nou CAP. Foto: Twitter (@ampafortpienc)

“Al nostre CAP, ja no s’hi cap”. Aquest és el lema de la concentració que va omplir aquest dijous al vespre la cruïlla entre el carrer Nàpols i la Gran Via, convocada per la plataforma ‘Nou CAP Fort Pienc ja!’. L’escenari de la manifestació va ser, precisament, l’espai on s’ha de construir el nou equipament sanitari, i es va fer l’endemà de saber que l’annex provisional del carrer Alí Bei no estarà enllestit fins al 28 de gener.

Ja fa mesos que veïns del barri i professionals del CAP Passeig de Sant Joan es concentren cada setmana per protestar per una situació que, tal com denuncien, és insostenible. Però aquest cop la mobilització va anar més enllà i va comptar amb la participació de diverses entitats, com l’AMPA de l’escola Fort Pienc i el Casal Transformadors, que van contribuir a pintar un mural on es pot llegir “Volem el CAP ja”. A més, el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret va traslladar l’assemblea al lloc de la concentració per sumar forces, recordant que “sense habitatge, no hi ha salut”.

Tot plegat va servir per evidenciar el descontentament veïnal i professional amb les condicions de l’atenció primària al Fort Pienc, que s’han vist agreujades per la pandèmia. Cal recordar que Salut va tancar el CAP Carles I a l’inici de la crisi sanitària i ja no el va tornar a obrir, deixant el barri amb un únic CAP, el del Passeig de Sant Joan, que ja feia temps que havia quedat petit.